Det är insidan som räknas...

Jag tänker ibland på orden " det är insidan som räknas" som bland annat jag fick höra som barn. Sedan växer man upp och inser att det inte stämmer alls. Eller inte alls är kanske fel att säga det är klart att ingen tjänar på att bete sig som ett rövhål men uttrycket säger också att det inte spelar någon roll hur du ser ut så länge du är god på insidan, en snäll person.
Utseendet spelar roll! Olika forskningsstudier visa på samma sak. Är du snygg så får du lättare jobb, är du överviktig behandlas du som mindre vetande, är du kort har du lägre lön än någon som är längre. Självklart stämmer inte detta alltid, men att förringa utseendet är dumt. Makten som följer med utseendet är verktyg för att nå dit man vill. Lika viktig som kavajen är för en chefstjänst kan den vara ett hinder för ett jobb på grillen. Inget av det är fel men det gäller att klä sig efter situation och mål. För en tid sedan stod jag och talade om utseendemakt och kroppsspråk och började iaktta mina egna händer med lite nött nagellack, och skämdes. Vi skakar hand med folk, vi kommunicerar lika mycket med våra händer som med våra ord, varpå jag efter den lilla incidenten valt att gå till salong och fixa mina naglar. Jag borde ju föregå med gott exempel eller hur? Jag säger inte att alla borde gå till salong och göra nagelförlängningar men att välvårdat yttre hjälper en på traven. Utseendet är en del av din kommunikation med andra, en del av det budskap du vill förmedla. Dress for success och var stolt! En stolt hållning och ett leende är ett stort steg på vägen!   

Jag kommer säkert tillbaka till detta ämne fler gånger, men detta var mina tankar för nu.