Improvisation eller manus?

Jag jobbar som pedagog på Calle Flygare Teaterskola där jag stormtrivs! Denna termin är det flera av mina grupper som improviserar fram en föreställning  vilket är jättekul. Jag älskar verkligen att guida dem fram där de själva får skapa och upptäcka teaterns magi. Sedan har jag grupper som arbetar med manus med, vilket också är fantastiskt på många sätt. Länken mellan litteraturen och det levande ordet. Jag har svårt att bestämma vad jag tycker är roligast, men det kanske inte är något jag behöver bestämma heller utan kan njuta av båda formerna.

Under min senaste lektion gjorde vi en övning där eleverna i grupper fick en plats, ett vapen och en typ av brott vilka de sedan fick improvisera fram scener från. Vilka fantastiska scener det kan bli med både humor och spänning! Det kanske kan vara ett tips till nästa företagsfest! 

img_2450jpg